Co |

Zelf zegt hij dat hij links is opgevoed en rechts opgeleid. In zijn ouderlijk huis werd zowel Groenlinks als Partij voor de Dieren gestemd, zelf stemde hij SP. 's Ochtends verkiest hij RTL-Z boven de NOS. Een strijd die zich constant in hem woedt en die zich manifesteert in zijn Co|Ma-columns.

Soms houdt hij van mensen, soms hekelt hij ze. Soms haat hij consumeren, soms eet hij met hartelust met een stokbrood een bak tonijnsalade leeg. Soms verafschuwt hij de maatschappij, soms smult hij van de ontwikkelingen om hem heen.
"In probeer mijn verhalen te laten balanceren tussen onvoorwaardelijke liefde en compromisloze provocaties, en soms slaat de meter uit naar links en soms naar recht."
Je moet van zijn columns houden, of je haat ze. Als je beide kan, is zijn doel bereikt. "Denk daar meer eens over na", is zijn devies.
Liever heeft hij natuurlijk dat de hele wereld van hem houdt.
Na het behalen van zijn vwo-diploma is hij in Groningen gaan wonen en is bedrijfseconomie gaan studeren. In augustus 2007 mag hij zich formeels Bachelor of Economics noemen. "Ik heb geen behoefte om 'Ba.' Voor naam te zetten, dat er 'Co' staat, vind ik al mooi genoeg." Sinds 2005 studeert hij tevens sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Onder een ander pseudoniem uit hij zijn voorliefde voor muziek. Negen jaar heeft hij pianoles gehad, nu kan hij nog net Vader Jacob in canon. Twee jaar leerde hij de saxofoon te bespelen, maar zijn beugel gaf hem een goed excuus om niet te hoeven oefenen. Feitelijk maakt hij geen muziek, maar bewerkt creaties van anderen. Hij is in zijn element achter the weels of steel en geniet niets minder mixend op computer. Hij is DJ Marten Why.
En sporten doet hij niet.

De publicaties op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. // © 2006-2022 Co|Ma Alle rechten voorbehouden.

Willekeuige column van Co

Het mooiste van een dagje krant zijn de zwarte vingers en afdrukken daarvan in mijn notitieboek. Waar anders behoort over een krant geschreven te worden, dan in het Newscafe. Het enige nadeel daarvan is dat iedereen steeds mijn krant van mij af wil nemen. In de veronderstelling dat de pagina’s op mijn tafel eigendom zijn van het café, vraagt men vriendelijk doch retorisch of zij deze in mogen zien. Weet iemand hoe een hond aan het uiteinde van een theedoek rukt en trek wanneer je deze aan het andere eind vasthoudt? Zo stond ik tot drie keer toe mijn krant te verdedigen. Het was een strijd op lezen en dood. Wellicht kun je en voorstelling maken van hoe het katern aan repen gereten zal worden, als je loslaat. Liever was ikzelf de hond.